Potrzebujesz dietę o większej kaloryczności niż przeciętna osoba?
Dieta Strong skierowana jest do osób bardzo aktywnych fizycznie, których celem jest budowa masy mięśniowej lub jej podtrzymanie. Zalecamy ją zarówno dla pasjonatów sportów siłowych oraz kulturystyki, jak i dla profesjonalnych zawodników w różnych kategoriach sportowych.
Warto podkreślić, że dieta Strong jest jedyną dietą w naszej ofercie występującą w zakresie kalorycznym od 1500kcal do 4000kcal . W każdym wariancie dbamy o zawarcie jedynie zdrowych produktów spożywczych, z zachowaniem odpowiednich proporcji w składzie. Dzienny catering zawiera w przybliżonym stopniu:
- 31-34% białka,
- 24-27% tłuszczów,
- 40-45% węglowodanów.
Decydując się na dietę Strong, otrzymują Państwo 5 zbilansowanych posiłków, zapewniających odpowiedni rozkład makroskładników w ciągu całego dnia . Do przygotowywania naszych posiłków wykorzystujemy produkty najwyższej jakości takiej jak: wołowina argentyńska, cielęcina, filet z piersi kurczaka zagrodowego i indyka, a także najwyższej jakości ryby morskie. Takie składniki pozwalają zachować wysoki poziom białka, który jest niezbędny do budowania tkanki mięśniowej u osób aktywnych fizycznie. Dla klientów uprawiających regularnie sport zalecamy również dietę Active , która także uwzględnia podobny sposób odżywiania – aczkolwiek maksymalny zakres kaloryczny wynosi 3000kcal.
Jeśli chcą dowiedzieć się więcej na temat konkretnych diet i wykorzystywanych przez nas składników – zachęcamy serdecznie do kontaktu. Pomożemy wybrać najlepszą opcję, a także dobrać odpowiednie zapotrzebowanie pod względem dostarczanej organizmowi energii.
Śniadanie
Twarożek z nasionami, pumperniklem i ogórkiem
Drugie śniadanie
Ryżowe klopsiki z tofu w sosie curry z batatami i kolorowym kalafiorem
Obiad
Butter Chiken z ryżem dzikim, cukinią, brokułem i papryką
Podwieczorek
Białkowe ciasto bananowe z musem mango - marakuja
Kolacja
Sałatka z filetem z kurczaka, grillowanym ananasem, truskawkami i dressingiem limonkowym
Śniadanie
Pasta z bakłażana i papryki z pumperniklem i słupkami selera naciowego i kalarepki
Drugie śniadanie
Krem z cukinii z makaronem orzo i indykiem
Obiad
Rostbef wołowy w rozmarynie i czosnku z kaszą pęczak i surówką z kapusty białej z jabłkiem, marchewką i koperkiem
Podwieczorek
Brownie z buraków z jogurtem białkowym
Kolacja
Filet z piersi kurczaka w sosie koperkowym z ziemniaczkami pieczonymi i buraczkami na ciepło
Śniadanie
Zapiekanka jajeczna z karczochem, oliwkami i suszonym pomidorem, pumerniklem i słupkami białej rzodkwi
Drugie śniadanie
Lasagne Bolognese
Obiad
Pstrąg z cytryną, ryżem basmati i wiosenną sałatką z sosem vinaigrette
Podwieczorek
Jogurt truskawkowy z musli
Kolacja
Tagine z filetem z piersi kurczaka, ciecierzycą i kaszą kuskus
Śniadanie
Białkowa owsianka z owocami: ananasem, melonem i winogronem
Drugie śniadanie
Kulki wołowe w greckim stylu z ryżem basmati z sosem tzatzyki na jogurcie naturalnym
Obiad
Mix grilla: Grilllowana kofta i filet z piersi kurczaka, warzywa z grilla
Podwieczorek
Sernik Czekoladowy
Kolacja
Stir- fry warzywne z filetem z piersi indyka w sosie orientalnym
Śniadanie
Frittata warzywna, mix sałat z pomidorkami cherry, cebulką balsamiczną i szczypiorkiem, pumpernikiel
Drugie śniadanie
Makaron tagliatelle z sosem serowym i brokułem i pomidorkami cherry
Obiad
Gulasz cielęcy z kaszą pęczak i młodą kapustą z koperkiem
Podwieczorek
Białkowy koktajl owocowy
Kolacja
Kulki z fileta z indyka w płatkach kukurydzianych w sosie słodko - kwaśnym
Śniadanie
Omlety z szynką dojrzewającą z sosem musztardowym
Drugie śniadanie
Makaron spaghetti bolognese
Obiad
Filet z piersi kurczaka z sosem tandoori, ryżem brązowym i kalafiorem romanesco
Podwieczorek
Czekoladowy budyń z tapioki
Kolacja
Pasztet drobiowy z sosem malinowym i rzodkiewką
Śniadanie
Pasta z ricotty z suszonymi pomidorami z pieczywem i ogórkiem
Drugie śniadanie
Makaron ryżowy z indykiem w sosie mango
Obiad
Rostbef wołowy z sosem pieprzowym z kaszą pęczak i buraczkami
Podwieczorek
Bananowy budyń jaglany z truskawkami
Kolacja
Sałatka z filetem z kurczaka, selerem i melonem
Śniadanie
Białkowe pancakes z jogurtem i owocami
Drugie śniadanie
Sałatka z kurczakiem i sosem z marakui
Obiad
Filet z piersi kurczaka w sosie truflowym z ryżem basmati, kolorową papryką, cukinią i bakłażanem
Podwieczorek
Ryżanka z truskawkami, borówkami i orzechami laskowymi
Kolacja
Tatar z łososia z kaparem i ogórkami kiszonymi
Śniadanie
Frittata z serem feta, szpinakiem
Drugie śniadanie
Filet z piersi kurczaka z serem górskim, cukinią i makaronem w bazyliowym pesto
Obiad
Pulpeciki z cielęciny w sosie paprykowo - koperkowym z kaszą bulgur i surówką Colesław
Podwieczorek
Muffinki mocno czekoladowe bez cukru z musem wiśniowym
Kolacja
Hiszpański kociołek z chilli chorizo, fasolą i filetem z piersi indyka
Śniadanie
Naleśniki z twarożkiem, sosem waniliowym i owocami
Drugie śniadanie
Mix past: Pasta z ricotty i wędzego pstrąga z bagietką
Obiad
Filet z karmazyna z sosem ziołowym, ryżem basmati i surówką z selera z żurawiną
Podwieczorek
Barszczyk ukraiński z jajkiem
Kolacja
Makaron frutti di mare
Śniadanie
Pasta z czerwonej soczewicy z czarnuszką, chlebem drwalskim i pomidorkami cherry
Drugie śniadanie
Sałatka z kurczakiem, pomarańczowym dressingiem, serem camembert i granatem
Obiad
Duszony rostbef na młodej kapuście z kminkiem z gnocchi
Podwieczorek
Fit szarlotka
Kolacja
Filet z piersi kurczaka po tunezyjsku z kaszą bulgur
Śniadanie
Frittata z pieczoną papryką, jalapeno i szynką, pieczywem i sosem ziołowym
Drugie śniadanie
Polędwica z dorsza z cytryną i rissotto z groszkiem zielonym
Obiad
Kuleczki z kurczaka z sosem orzechowym z orientalnym slaw
Podwieczorek
Muffinki drożdżowe z konfiturą rabarbarową
Kolacja
Wegańskie curry z dyni, czarnej soczewicy i jarmużu z mixem ryżu basmati, dzikiego i czerwonego
* menu może ulec zmianie
Przepraszamy, trwają prace modernizacyjne.